Advertentie:

Klik op de advertentie. Advertentie plaatsen: mail hevanoos@ziggo.nl
* * * * * * * * * * * * * * * * * * LEUKE BOEKEN VOOR U: Klik op de boeken voor meer informatie. .

5e Boek: Doelman van RAC

Nu in de winkel bij:

Bruna, Wilhelminaplein Rijen 

 

 

 Prijs € 17,95  (exclusief verzendkosten)

Info of bestel een klik hier

of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Fragment uit het boek:

1972/73 

Met het mes in de aanslag

 

In die jaren 1972 en '73 zijn het gezellige voetbal jaren. Daar draagt het voetbalsucces natuurlijk wel aan bij; het ene is afhankelijk van het andere. Plezier in het voetbal en gezelligheid na de wedstrijd brengen successen op het veld. Maar een winnend team krijgt vanzelf het plezier en de gezelligheid.

Het een kan niet zonder de ander.

Een inspirerende leiding werkt ook deze dingen de goede kant op. Trainer Dick Buitelaar zorgt voor het voetbal plezier, terwijl grensrechter Ad Willemen als echte elftalleider voor de lach buiten het veld zorgt. Ondanks dat Ad in kantine en buiten de wedstrijden altijd antwoord weet op scherpe vragen of opmerkingen, is hij een gesloten persoon met de vlag langs de zijlijn. Hij is scherp op de buitenspelregel, maar met het publiek moeit hij zich niet.

Andersom wel!

Fanatieke toeschouwers hebben de benodigde benamingen voor hem, maar hij vlagt onverstoord verder.

'Bij twijfel de vlag omhoog' is zijn motto. Dat bezorgt hem dus venijnige opmerkingen van supporters van de tegenstander.

Zo ook (weer) in St. Willebrord tegen Rood Wit.

RAC staat met 0-1 voor en Ad staat op scherp; zijn vlag gaat regelmatig de hoogte in voor een buitenspelsituatie.

”As ge nog éne keer die vlag omhoog stikt, steek ik oe kapot,” hoort hij achter zich zeggen. Als onze vlaggenist voorzichtig achter zich kijkt, ziet hij een man staan, die met een mes op de stalen omheining staat te tikken.

“Het zijn benauwde momenten geweest,” aldus Ad, maar de vlag gaat gewoon omhoog, als het nodig is.

 

In Zeeuws-Vlaanderen, tegen Terneuzen, is er ook een kritisch moment. Als een van de Zeeuwse schutters een prachtig doelpunt scoort, hoort onze grensrechter voorstopper Louis Theeuwes roepen: “Ad, handsbal!”

Ad steekt onmiddellijk zijn vlag omhoog en de scheidsrechter komt informeren, waarom onze Rijense linesman staat te vlaggen.

“Hands,” reageert Ad kortaf en de referee keurt het doelpunt af. Met winst lopen de Rijenaren het veld af. Ad wel tussen een kluwen van RAC-spelers, die hem beschermen tegen het fanatieke Terneuzens publiek!

 

Op zondagavond is het een 'zoete inval' bij Ad en zijn vrouw Neel. Alles wat in het eerste team voetbalt, komt dan in de Schaepmanstraat wel eens napraten over de wedstrijd, waarbij het bier rijkelijk vloeit. Ook trainer Dick Buitellaar met zijn vrouw Ilse is daar veelal present. Voor mij is het maar oversteken, want Riet en ik wonen dan in de Colijnstraat.

 

Dus spanning, hachelijke momenten en feesten volgen zich ongeveer in deze volgorde op.

Dezer dagen noemen ze dat teambuilding.