Advertentie:

Klik op de advertentie. Advertentie plaatsen: mail hevanoos@ziggo.nl
* * * * * * * * * * * * * * * * * * LEUKE BOEKEN VOOR U: Klik op de boeken voor meer informatie. .

De dood als vijand?

Dit boek is te bestellen via boekenbestellen.nl 

of in alle boekwinkels in Nederland (ISBN 978.90.820203.6.6)

Zaterdag 4 juni 2020 ben ik vanaf 11.00  uur tot 13.00 uur in Boekhandel Bruna, Wilhelminaplein 5 in Rijen (NB)  om de boeken te signeren.

 

De dood als vijand?

 

Het beschrijft het laatste jaar uit het leven van mijn vrouw Riet en mij,met alle emoties, die bij haar longkanker horen. We blikken samen steeds terug naar onze 50 jaren huwelijk, de hoogte en dieptepunten.

Geschreven met humor en verdriet.

Riet overleed op 27 september 2017 aan longkanker.

Kosten boek: € 19,95    Excl. verzendkosten.

 

 Fragment uit het boek:

Tegen twee uur zie ik aan Riet, dat ze erg vermoeid raakt.

“Zullen we maar eens opstappen?” vraag ik aan Riet. “We slaan Tonny en Benno maar over. Ik zie, dat het wat minder met je gaat.”

Ze knikt.

Even later hebben we afscheid genomen, ook nog even naar Doetinchem gebeld, en zijn in de auto gestapt. We worden door de familie uitgezwaaid.

Het is de laatste keer, dat Riet Zieuwent, de akkergronden waar ze opgroeide en haar karakter gevorm werd, ziet. Ze zit stil naast me, toch genietend van het boerenlandschap, waar ze zo van houdt. De weilanden met koeien en varkens. De akkergronden met het opgroeiende eten voor deze dieren. De boerderijen. De beltkorenmolen Hermien in Harreveld wijst ze aan, waar ze altijd naartoe gingen om te spelen. Haar hele jeugd glijdt voorbij.

Dan slaan we af richting Varsseveld en Doetinchem. Daar draaien we de snelweg op.